|
Californian
|
 |
« : Marzec 02, 2007, 09:46:32 » |
|
Od dziś rusza pełną parą weryfikacja wszystkich katalogów w bazie danych. Katalogi jeden po drugim będą sprawdzane manualnie przez administrację.
Planowany czas pracy - około 7-10 dni.
W efekcie uzyskamy świerzo przefiltrowaną i zweryfikowaną bazę katalogów pod względami: - działanie - przydatność w bazie - poprawność skryptów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trintaga
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 06, 2007, 08:03:19 » |
|
Od dziś rusza pełną parą weryfikacja wszystkich katalogów w bazie danych.
 brawo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paradox
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 05, 2007, 12:15:17 » |
|
Od dziś rusza pełną parą weryfikacja wszystkich katalogów w bazie danych.
Niektóre moje stronki już mają cały cykl za sobą (nie dodają sie od kilku tygodni) czy kiedy baza katalogów zostanie powiększona to dodawanie tych stronek zostanie wznowione ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Californian
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 05, 2007, 09:02:40 » |
|
tak .. będziemy starali się aby użytkownikom wznawiać gdzie się da dodawanie aby dodawało do tych nowych ... choćby w ramach zadośćuczynienia małego za ostatnie konserwacje itd 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paradox
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 13, 2007, 02:02:48 » |
|
WItam ! Mam do dodania kilka stronek, ale czekam na nowe katalogi. Chyba się nie doczekam i kupię addera  Te które zakończyły cykl musze teraz katalogowac ręcznie :/ Dlaczego ta weryfikacja trwa tak(zbyt) długo. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Californian
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 14, 2007, 07:25:58 » |
|
to nie jest nawet kwestia tyle weryfikacji - co wprowadzanych modyfikacji przez katalogi, oraz całego wysypu masy katalogów w których linki nic nie znaczą a jedynie szkodzą oraz obciążają system. Proponuję jeszcze odrobinę cierpliwości. Na przestrzeni najbliższych tygodni sprawa będzie załatwiona. Wprowadzamy (co widać) co chwila nowe rzeczy, poprawiamy inne itd  CO do Addera nie chcę się za dużo wypowiadać, ale zwrócę uwagę jedynie na fakt, że baza katalogów skryptu to fikcja. Testowaliśmy system niedawno i nie jest on wogóle dostosowany do ponad 65% katalogów, które są razem z nim od nowego w bazie. Podać, że ma się 5 tys czy więcej katalogów, a skutecznie je obsłużyć to DWIE zupełnie inne kwestie  Oczywiście jeśli ktoś nie wierzy - zachęcam do empirycznego przetestowania skryptów, których w dużej części nie nazwę nawet konkurencją. Dodam jeszcze, że jakiś czas temu sam zabawiłem się jednym robocikiem i pokatalogowałem sobie stronę na zasadzie testu. Strona do dziś ma filtry na Google ... zatem wyniki dość interesujące 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paradox
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 08, 2007, 02:43:41 » |
|
Cześć
Mija 3 miesiące i nic. W spisie katalogiseo.info qlwebów przybywa nieustannie. A tutaj widzę, że nic się z weryfikacją (mało ważne) nie dzieje. To chociaż dodajcie nowe katalogi !.
Pzdr
P.S. Co do Addera miałeś rację.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wielokropek
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 10, 2007, 04:01:58 » |
|
Może warto usunąć z bazy zbanowane katalogi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Californian
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 10, 2007, 09:47:20 » |
|
Dodamy nowe katalogi już naprawdę niedługo ... od 2 tygodni trwa walka techniczna z LinkiSEO.pl i LinkORN.pl ... + serwer ... jak to zostanie wdrożone w 100% (to co teraz robimy) - zajmiemy się takimi rzeczami jak te katalogi + długa lista kolejnych spraw ... Wiem, że może to wszystko trochę trwa ... widać nie starcza praca po 18h na dobę już  ... postaram się aby jak najszybciej coś zaczęło się dalej dziać w zakresie odczuwalnym przez użytkowników ... osttanio duzo podziało się w zakresie "nieodczuwalnym" od kuchni ... ale rozumiem, że użytkownicy oczekują więcej  pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marcinpl
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 27, 2007, 12:06:09 » |
|
Miśki - czekamy - nie odpier... kichy, co sie dzieje ? dajcie nowe katalogi i konkretne podlinkowanie ps. czciona na głównej jest za mała jak ktoś wchodzi to widzi smietnik, wszystko sie zlewa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Californian
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 30, 2007, 10:10:52 » |
|
witam ... wiem wiem  wakacje zeszły na walkę z LinkORN.pl, który został przez nas przejęty ... do teraz jeszcze trwają prace i między innymi dlatego nie działa do końca jeszcze podlinkowywanie - ALE BĘDZIE działało poprawnie ! Strona główna też poleci do małego faceliftingu ... ale to teraz priorytet nieco niższy, gdyż np. to podlinkowywanie jest jak wiadomo ważniejsze ... w tym tygodniu to na pewno już zadziała. a na marginesie - co tacy niecierpliwi ??  "WIELKIE" rzeczy zajmują czas hehe 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Californian
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 30, 2007, 10:11:59 » |
|
ale no dobra - rozumiem ... wszystko fakt - trwa dość długo  ... ale co poradzić ? dobrzy specjaliści pouciekali z kraju do Anglii ... nie ma z kim za bardzo pracować 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0zzy
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 08, 2008, 10:13:52 » |
|
http://pracedomowe.eu/ wypracowanie sprawdzian pomoc w odrabianiu lekcji,polecam;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Darkon
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 10, 2008, 08:41:55 » |
|
Spam   ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gielo
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 11, 2008, 01:22:11 » |
|
Witam dawno mnie tu nie było ale fakt faktem adder to w większości fikcja. Ma także problemy z dodawaniem do qlwebów które chyba jako jedyne u niego działają.
Kolejna sprawa to proszę o zaglądanie czasem na forum linkorna w dziale adminów nowych właścicieli jakoś nie chce mi się non stop poprzez sttorma zgłaszać uwag.
Jeżeli chodzi o dodawarkę, to właśnie dodałem nową stronkę a raczej domenę bo była stara i nieaktualna, a byłem zmuszony kupic nową jakiś czas temu pod ta stronę. Szkoda że sie nie da aktualizować domen.Tylko trzeba dodawać na nowo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Californian
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 11, 2008, 09:53:19 » |
|
witam  przepraszam i obiecuję się poprawić co do forum LinkORN.pl  ... wydawało mi się, że sttorm tak ma opanowane, że nie muszę nawet zaglądać hehe  Oczywiście nie ujmując jego ponadprzeciętnym umiejętnościom administracji to doszedłem do wniosku, że racja i faktycznie trzeba być tam również w temacie wewnątrzadministracyjnym  Na dniach "zagnieżdżę" się tam zatem  pozdrawiam PS. co do dodawarki hmm ... muszę przemyśleć to ze zmianą domeny, ale ... no nic przemyślę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gielo
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 12, 2008, 01:03:17 » |
|
dobra dobra wybaczam  Nie chce pisać nowego topa jako że to jest o sprzątaniu bazy. Proszę o usunięcie katalogu od was http://www.ikatalog.net/ gostek se darmowe zaplecze cwaniura zrobił usuwając wszystkie linki ze wpisów. Ten katalog oczywiście na spam liste do googla puściłem aby za bardzo cwany nie był jak możecie to wyślijcie także jak będzie więcej zgłoszeń to usuną z indeksu go całkowicie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Californian
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 20, 2008, 11:21:23 » |
|
gielo jeszcze "chwila" z tym mną na forum linkORN.pl w dziale adminów i ogólnie ... Jeszcze kilka dni roboczych i obrobię się z zaległościami różnego rodzaju i zabiorę za nowe sprawy  pozdrowionka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Darkon
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 21, 2008, 09:52:02 » |
|
dodaj moje dwa katalogi pls 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Californian
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 22, 2008, 05:21:29 » |
|
spokojnie .... i mówię zupełnie poważnie. Raz już weryfikowałem katalogi - nie powaliły mnie z nóg. Podałem info co poprawić i trzeba wykazać cierpliwość. Jest cała masa innych spraw dużo ważniejszych  pozdrawiam i życzę cierpliwości 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Californian
|
 |
« Odpowiedz #21 : Maj 22, 2008, 10:16:11 » |
|
Bazy katalogów są cały czas weryfikowane. Jest jednak tak ogromna kolejka i tyle śmiecia do odfiltrowania, że nie jest możliwym dokonywanie tego tak szybko, jak oczekiwaliby użytkownicy. Żenadą określiłbym raczej fakt, że masa użytkowników "proponuje" tysiące śmieci spamując system propozycji katalogów i stawia pod znakiem zapytania jego dalsze funkcjonowanie. Tak więc niestety fakt, że niektórzy użytkownicy czekają strasznie długo na własne weryfikacje wynika wyłącznie ze skrajnej głupoty i hamstwa innych użytkowników - tak to wygląda.
Pozdrawiam i ponownie apeluję o cierpliwość gdyż nic innego tutaj nie pomoże ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Darkon
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 03, 2009, 12:00:49 » |
|
dodałem 00 nowych katalogów  miłego sprawdzania
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Icehot
|
 |
« Odpowiedz #23 : Październik 18, 2009, 07:00:13 » |
|
No to zapraszam też na mój katalog: http://v-9.plDość nowy, ale za to ma dużo kategorii i podkategorii, domenę .pl oraz jest pozycjonowany i walczę intensywnie o wysoki Page Rank, więc niedługo będą efekty  PS.: Akceptuje strony erotryczne i warezy 
|
|
|
|
|
|
www.v-9.pl - V-9.pl - Katalog stron qlWeb - Katalog moderowany, akceptujący strony o tematyce erotycznej...
|
|
|
|
Darkon
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 14, 2009, 07:32:10 » |
|
Wiesz co Californian dawno nie pisałem ale mógłbyś zmodyfikować dodawarkę tak, żeby dodawała do webmini zrobiłbyś konkurencję producentowi, a sam system dodawania jest podobny co do qlweb tyle, że masz łatwiejszą captchę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|